Żelazny Szlak Rowerowy stał się prawdziwym planem filmowym

Jastrzębie-Zdrój zaprezentowało efekty przedsięwzięcia jakim było branie udziału w produkcji kulinarnej i jednoczesne promowanie Żelaznego Szlaku.

– Rozgrzejmy się razem w ten mglisty poranek. Najlepiej wspomnieniem jesiennych wypraw przez Żelazny szlak rowerowy, który idealnie sprawdził się w roli planu filmowego dla produkcji kulinarnej – czytamy na stronie UM.

Popularny juror telewizyjny, bloger i kucharz regionalny na stacji Ruptawa przy Żelaznym Szlaku Rowerowym ugotował śląski obiad, opowiadając jednocześnie o tradycjach kulinarnych naszego regionu. To właśnie u nas Adam Borowicz wpadł na pomysł stworzenia „żelaznej klapsznity”. Oprócz niej przygotował karminadle, szałot i kalarepę na gęsto. Sprawdźcie przepisy na te wyjątkowo smaczne potrawy.

UM Jastrzębie-Zdrój

Natalia Makselon
Natalia Makselon

Redaktorka. Prowadząca serwisy lokalne Beskid Śląski 24 oraz Życie Jastrzębia.